Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Ανάστατη η κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντας από τους ισχυρισμούς του συγγραφέα για τη δράση ελληνικής μαφίας στην περιοχή.


Ο Έλληνας «νονός» της Συμμορίας των 5

Πέρασε χρόνια στη φυλακή- σήμερα ταράζει με την αυτοβιογραφία τουΌλα τα μέλη της ομάδας του, της Συμμορίας των 5, φορούσαν ένα μενταγιόν με το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου χαραγμένο μπροστά. Στην πίσω πλευρά είχε έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή.Το ίδιο μενταγιόν φορούσε και όταν μεγάλωσε
Είναι μια ιστορία με ναρκωτικά, όπλα και ένοχα μυστικά. Ένα βιβλίο που φέρει μια από τις πιο γνωστές οικογένειες του Τάρπον Σπρινγκς αναμεμειγμένη στην ελληνική μαφία. «Πρόκειται για συκοφαντία, είναι ένα μεγάλο ψέμα», λένε η οικογένεια και οι κάτοικοι της περιοχής. Όμως ο συγγραφέας Κέβιν Πάπας, πρώην έμπορος κοκαΐνης που πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή, εμμένει στους ισχυρισμούς του.

O Κέβιν Πάπας γράφει στο βιβλίο του «Godfather of Νight» («Νονός της νύχτας») ότι μεγάλωσε σε ένα ψέμα. Μέχρι τα 17 του χρόνια το όνομά του ήταν Κέβιν Κάνιγχαμ και νόμιζε, όπως λέει, ότι βιολογικός του πατέρας ήταν ο Αμερικανός Τζιμ Κάνιγχαμ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, πριν από το θάνατό του ο Κάνιγχαμ αποκάλυψε στον γιο του το μυστικό: ήταν παιδί του Λούκι Πάπας, γόνου μιας επιτυχημένης ελληνικής οικογένειας εστιατόρων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντας. «Η μητέρα μου δούλευε ως λογίστρια στο εστιατόριό τους και είχε δεσμό με τον Λούκι», λέει σήμερα ο συγραφέας.

Μετά την αποκάλυψη ο Κέβιν Κάνιγχαμ άλλαξε το επώνυμό του σε Πάπας και επί χρόνια αναζητούσε μάταια την αναγνώριση από την ελληνική οικογένεια. Όπως γράφει στο βιβλίο του, ο Λούκι Πάπας δεν ήταν μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ήλεγχε, λέει ο συγγραφέας, την αστυνομία, την τοπική ορθόδοξη εκκλησία, τους πολιτικούς της πόλης και ήταν ένας από τους ισχυρούς άντρες της «ελληνικής μαφίας».

Ο Κέβιν Πάπας γρήγορα στράφηκε στον υπόκοσμο, προσπαθώντας, όπως λέει, να εντυπωσιάσει τον πατέρα του. Έγινε μεγαλέμπορος κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε ισόβια. Η ποινή του μειώθηκε σε 14 χρόνια αφού συνεργάστηκε με το FΒΙ. Μια από τις αποστολές του, όπως γράφει, ήταν να καρφώσει τον πατέρα του.

Το βιβλίο του Κέβιν Πάπα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς. Οι κάτοικοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του συγγραφέα, ενώ η οικογένεια αρνείται να ασχοληθεί με το θέμα. «Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ένα μάτσο ψέματα», λέει στα «ΝΕΑ» η Νάνσι Πάπα, νύφη του Λούκι Πάπα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου